2 iulie 2009

Motive pentru care nu-mi place Romania

Un post de-al Ionutului m-a facut sa ma gandesc la motivele pentru care nu-mi place mie Romania. Sa incep zic:
-legile sunt de-a’mpulea.Un exemplu aici. Asta stie toata lumea, deci nu mai trebuie sa dau exemplu de genul "Dna Jana in varsta de 85 de ani din satul Stupini, a fost arestata pentru ca a plantat troscot pe parcela nr. 75 a vecinului"(din greseala evident, ca nu a avut ruleta la ea sa masoare unde i se termina parcela proprietate personala).
-alimentele si hainele sunt la fel de scumpe ca si in strainatate, numai ca salariile difera.
-serviciile sunt te cacat.Cand ai nevoie de asistenta tehnica astepti mult si bine, cand trebuie sa le platesti facturile, te suna sa iti aminteasca.
-oamenii de care depindem(medici,politisti,politicieni etc) sunt corupti in 90% din cazuri.Ca sa dau si un exemplu: taica-miu este in spital de vreo luna.Zilele trecute a fost operat la picior pentru a 3-a oara.Prima si a doua oara a dat partea doctorului, a treia oara nu i-a mai dat.Asa ca doctorul i-a cerut de la obraz.Nimic nou, stiu., tocmai d-aia ma enerveaza.
-invatamantul este la pamant.Mi se pare ca Ecaterina Andronescu are niste idei absolut cretine.Dupa ce s-a gandit ea ca ar fi bine sa reduca nr de ore de stat la scoala al elevilor, ca saracii erau stresati rau, nici nu mai aveau timp sa ajunga si ei acasa sa se joace la calculator,mai nou ministrul vrea sa scoata de la anul cele 5 probe obligatorii de la Bac, sa ramana doar 3.In principiu sa scoata probele de oral.Mi se pare normal, ce cacat ii pune pe saracii elevi sa tina minte atatea tampenii. Prevad un viitor ca in “Idiocracy”.

Niciun comentariu: