17 octombrie 2008

Ce mai citeste romanul...

...sau un gen de "revista presei"facuta de mine.Eu nu citesc presa,am facut un scop in viata in a nu citi presa si a nu ma uita la tv decat la 2-3 emisiuni mai de doamne-ajuta.Motivele nu am sa le insirui acum,probabil e evident,la cum arata "high-life-ul"de la noi.Asa...am intrat pe site-ul libertatii.Primul titlu suna cam asa:"Colege,prietene si dupa 30 de ani...surori"...este vb de 2 femei care au lucrat impreuna mai multi ani,apoi si-au dat copii la aceeasi scoala si mai tarziu au aflat ca sunt surori...o adevarata telenovela!De interes general,cap de afis pe prima pagina...Next:"Lili Sandu vrea casa la malul marii"...sa-si cumpere,ca are bani!Sau de cand s-a despartit de iubitul ei nu mai are?!Whatever..."Raluca Turcan valseaza la Secret Talent".Cine e Raluca Turcan si ce e secret talent?Nu am chef sa citesc tot articolul ca sa ma luminez."Stelea divorteaza pe 4 noiembrie".Dupa 7 luni de casnicie...de ce?Nici asta nu am chef sa citesc.
Adriana Bahmuteanu scrie pe blogul ei un articol despre recentul divort al Mihaelei Radulescu si despre recenta ei poveste de dragoste(era cu trimitere de pe site-ul libertatii la Adriana pe blog).Si zice cam asa:
"Mă asteptam ca Mihaela Rădulescu să-si sufere tăcut, în singurătate, divortul, si să lase timpul să o vindece. Credeam chiar că va curge multă cerneală prin ziare până să-si găsească pe cineva. Ba mai mult, bănuiam că îi ajunsese până peste cap să închidă ochii la câte o boacănă sentimentală a partenerului ei de viată si că de asta pusese punct. Da’ de unde! Treburile stau exact pe dos si nu le mai înteleg, mai ales fiindcă o vorbă veche populară spune că nu-i musai pentru un cârnat să mănânci tot porcul.
Oricum, credeam în sinea mea că dacă Mihaela, ajunsă aproape simbol national sau, dacă vreti, idolul multor femei din tara asta, îsi va găsi perechea, aceasta va avea întruchipare de macho, de barbat adevarăt, sexy, si va lăsa pe toata lumea cu gura căscată. Când colo, Mihaela noastră trăieste o aventură cu un pusti ajuns vremelnic prin Antene, lucru care s-ar putea să-i zgâltâie imaginea mai mult decât ar ajuta-o hormonii, temporar reglati bine, sau cei peste zece ani de carieră clăditi cu chinuială. La fel cum povestea de amor cu Dani Otil s-ar putea să arunce în derizoriu tot ceea ce a construit diva cu atâta sudoare: caritate, familie impecabilă si succes.
Cred totusi că Mihaela a dorit să-si divulge amantlâcul ca să ne spună ceva. Că poate, uneori, nu banii aduc fericirea, atunci când acasă ai de toate, mai putin dragoste. Că nu-i musai să ai haine frumoase si de firmă dacă în sinea ta esti nefericită. si că până la urmă contează mai putin de cine te îndrăgostesti, atâta vreme cât fluturasii prin stomac fac bine la ten indiferent de vârstă. Că oricât ai incerca să-ti ascunzi drama conjugală si să pozezi în cea mai fericită, adevărul iese la iveală. Ce mă dezamăgeste însă în toată povestea asta e atât personajul anost ales de Mihaela ca să-si trăiască ultima frântură de tinerete, dar si faptul că lumea nu o să înteleagă mai nimic din mesajul ei avangardist si o să o pună la zidul istoriei cu fata la perete."
Orice a vrut Mihaela Radulescu sa demonstreze nu i-a iesit.Oamenii au idei preconcepute si adora sa vorbeasca in necunostinta de cauza.

Niciun comentariu: